TAFE PROJECTS

The Hub - Semester 2 | 2018

The Hub is an interactive and engaging cultural hub/youth centre that fits in seamlessly with the TAFE and the surrounding area and allows the user group to immerse themselves in the world of art and culture. The design of the building provides opportunities for the user group to mingle with their peers while meeting the functional requirements of the client brief. There are many modern and smart features in the building and elements such as the green roof, solar panels and energy efficient appliances adding to the buildings positive effect on the environment. The building is comprised of many functional rooms including, dining area, kitchen, computer room, office spaces, meeting rooms, casual lounging space, outdoor area, storage space, green roof and a large multi purpose room.

 

Multi Residential - Semester 2 | 2018

This Multi-Residential apartment building which was a designed for Browning Street has a wide range of different features. It includes studio, 1-2 bedrooms apartments, underground parking and a commercial tenancy located at the front of the building. In addition, this design corresponds with the surrounding West End area and gives access to northern advantages, with angled balconies and open planned living areas.

 

Conceptual Pavilion - Semester 2 | 2018

A pavilion project designed for Musgrave Park was created using conceptual massing. The project was inspired by the Serpentine Pavilion Program located in the heart of London. The development of this design was accomplished in collaboration with student Steph Mclntyre. This organic torus shaped design is supported by timber battens with overlapping folding garden beds. Furthermore, a winding walk way leads to the top of the structure, enhancing the users experience and showcasing the vertical waterfall at the centre of the pavilion. 

 

Working Drawings - Semester 2 | 2018

These working drawings along with reports were developed in group assignments with students David Bongers, Dennis Nguyen, Kieran Berrigan, Mikaela Maitland, and Steph McIntyre. Two sets of working drawings were created one for a commercial warehouse/office, and the other for the Multi-Res project David designed. Details, Sections, Elevations, Floor PLans, Reflective Ceiling Plans, Site Plans, and Roof Plans alone with schedules and cover sheets were all created to meet industry standard and be ready for the next step in development.

 

Details - Semester 1 | 2018

Details were created for a commercial project formed with mixture of different construction methods. The project was a service centre for trucks along with a storage space and store front. The design was divided into three separate buildings including an office, warehouse and storage. Sections and details were created to show how the the various parts of the design including tilt up concrete, portal framing, slab on ground, suspended slab and glass window front are to be constructed and connected.

 

Family Dwelling - Semester 1 | 2018

A contemporary family home designed for Browning Street that is highly efficient, functional, timeless, and perfect for a family of four. The Product meets the clients expectations having connection with the outdoors creating open living spaces attached to the generous outdoor decking area. Passive design principles were taken into much consideration with the living spaces angled to give it direct access to the north and opening up the whole house. The dwelling incorporates the sloped site into the design with multiple step downs inside the building keeping it close to the ground and cost down.

 

Demolition & Renovation - Semester 1 | 2017

Demolition and proposed renovations plans were created and designed for an old Queenslander in Wilston Queensland. The back section of the house was suggested to be demolished and then extended further out creating a more open plan living area. It was also recommended that underneath the first level could be better utilised by adding numerous rooms and facilities, drastically improving the buildings usability and value.

 

Client Submission - Semester 1 | 2017

A set of clean and visually appealing drawings were compiled to gain the approval of the client for the proposed renovations in the above working drawings. These elevations, floor plans, sections, and numerous 3D views were created in Revit using shadows, shading and countless little effects. These effects quickly created a very eye catching drawing set that doesn't take away from the building but instead enhances the design and clearly demonstrates the new renovations.  

 

Marketing - Semester 2 | 2018

A marketing board was created for the Multi-Residential project create previously showcasing the design and living style that users would enjoy. The Board features four renders showing the front facade of the building, a master bedroom, kitchen/dining area, and the outdoor community area on the roof of the building.

 
Marketing Board

Exhibition Board - Semester 2 | 2018

An Exhibition Board was created to be presented at TAFE"s 2018 student exhibition. The board displays some of the student's best work in an artistic format highlighting not only the design intent and skill but also a graphic flair. 

 
Screen Shot 2018-11-22 at 11.31.20 am.pn